UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна продовжила контракт із Pfizer — Ляшко

У ньому прописане постачання 50 млн доз вакцини від COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я продовжило на два роки контракт із компанією Pfizer на постачання вакцини від коронавірусної інфекції. Ці дози препарату зможуть використовувати також і для додаткового щеплення, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу у вівторок. .

"МОЗ подовжило контракт із компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022-2023 роки з чіткими строками поставок вакцин», - заявив міністр.

Ляшко уточнив, що впродовж кожного року Україна отримуватиме по 25 млн доз вакцин щорічно. Зокрема, вакцину використовуватимуть і для додаткових щеплень при відповідних рекомендаціях Національної технічної групи експертів з питань імунізації.

Міністр нагадав, що вже вакциновано 10 мільйонів українців, а в листопаді були вакциновані більше громадян, аніж будь-якого іншого місяця.

Читайте також: МОЗ попередило невакцинованих працівників "Укрзалізниці" та "Укрпошти"

Нещодавно міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко  зазначав, що переважна більшість хворих у ковідних відділеннях українських лікарень не щеплена жодною дозою вакцини, при цьому у повністю вакцинованих шанси потрапити до лікарні вп'ятеро нижче.

Чи законна обов’язкова вакцинація та чи є дискримінацією обмеження для невакцинованих у транспорті та громадських закладах, читайте у статті Олександри Матвійчук «Пандемія та права людини. Коли на шальках терезів життя і приватність».