UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна не розглядає поставки однодозової вакцини Janssen

За словами Ігоря Кузіна, механізми комунікації, використані Україною, поки залишаються безрезультатними.

Україна не розглядає поставки вакцини проти коронавірусу Janssen від компанії Johnson & Johnson, переговори з цього приводу не ведуться. Про це заявив головний санлікар країни Ігор Кузин.

«Поставки вакцини Johnson & Johnson зараз не розглядаються і переговори про постачання зараз не ведуться», - заявив Кузін журналістам.

За словами головного санлікаря, виробник препарату «проактивно не виходить на комунікацію».  Ігор Кузін додав, що механізми комунікації, використані українською стороною, поки безрезультатні.

Читайте також: У США схвалили застосування додаткової дози для тих, хто вакцинувався Johnson&Johnson або Moderna

У серпні Кабінет міністрів вніс препарат Janssen (Johnson & Johnson) в список вакцин проти коронавірусу, після вакцинації якими будуть видаватися COVID-сертифікат.

Раніше компанія Johnson & Johnson заявила про збільшення кількості антитіл в 9 разів після введення бустерної (другої) дози вакцини. Ці дані були отримані з двох досліджень під час другої фази, які проводилися в США і Європі. Деякі приблизно з 2 тисяч осіб у дослідженнях отримали бустерні дози через шість місяців після першої дози вакцини Janssen.