UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Рівному на заводі з виробництва азотної кислоти відбулася надзвичайна ситуація

Через розгерметизацію паропроводу стався викид невеликої кількості нітрозних газів, вони безпечні для людини.

На ПрАТ «РівнеАзот» у вівторок, 20 липня, сталася надзвичайна ситуація: розгерметизація трубопроводу в цеху з виробництва азотної кислоти. Аварія не становить загрози для людей, містян просять не панікувати та не поширювати неперевірену інформацію.

«Внаслідок надзвичайної ситуації стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу. Наслідки НС вже ліквідували, жертв і постраждалих немає», - заявили у пресслужбі підприємства.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль заявив, що працівникам підприємства вдалося впоратися із надзвичайною ситуацією самотужки, постраждалих немає.

«Друзі! На ПрАТ «Рівнеазот» сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти. Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства. Оцінкою загроз займається екологічна інспекція»,- написав він у Facebook.

На підприємстві повідомили, що показники якості повітря – в межах допустимих норм, і завод вже продовжує роботу в штатному режимі.

«В них сталася аварійна зупинка агрегату для виробництва азотної кислоти. Вибуху не було, постраждалих немає. Ми повідомили екоінспекцію для того, щоб вони взяли проби повітря», - повідомив у коментарі AP news начальник відділу комунікацій ДСНС Рівненської області Дмитро Мельник.

Оскільки нітрозні гази не становлять небезпеки для людини, потреби у використання респіраторів та інших засобів захисту немає.

Читайте також: Зниження викидів парникових газів до 2030 року на 65% блокується великим бізнесом

Рівень промислового забруднення атмосферного повітря токсичними речовинами в Україні найвищий в Європі, навіть попри те, що облік викидів недосконалий, і цими даними часто маніпулюють. Навіщо потрібна сучасна система моніторингу викидів в атмосферу, читайте в статті Олега Савицького «Побачити те, що нас отруює» у ZN.UA.