UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ повідомили про ймовірну нестачу лікарів, якщо прознози в 9-12 тис. хворих щодня збудуться

"Якщо ми матимемо позитивну динаміку наростання хворих за день, то я боюсь, що ми не справимося не в матеріально-технічному плані, а в плані кадровому".

У МОЗ повідомили, що у лікарнях може не вистачити лікарів, якщо щодня в країні будуть реєструвати від 9 до 12 тис. нових інфікованих коронавірусом. Про це на брифінгу повідомив президент Асоціації анестезіологів України, головний спеціаліст МОЗ Сергій Дубров, повідомляє НВ. 

«Якщо кількість захворювань буде зростати, мені важко уявити ситуацію, в якій ми можемо опинитися. Якщо кількість захворювань, яка буде реєструватися щодня, сягатиме 9−12 тисяч. Якщо ми матимемо позитивну динаміку наростання хворих за день, то я боюсь, що ми не справимося не в матеріально-технічному плані, а в плані кадровому», — заявив він.

На сьогодні, за словами Дуброва, кожен третій лікар, яких працює у лікарнях з хворими на коронавірус, є анастезіологом. 

«Кадровий ресурс не безмежний», — наголосив Дубров.

Читайте також: Коронавірус в ОРДЛО: лікарні переповнені, в аптеках немає ліків - ЗМІ

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня. Вишам країни рекомендували перейти на дистанційне навчання, а школам - відправити учнів на канікули з 15 жовтня.

З 19 жовтня в країні почне діяти нове епідемічне зонування - у «червоній зоні» вперше опиняться вісім обласних центрів.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У деяких областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що - люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.