UA / RU
Підтримати ZN.ua

У KSE розповіли, на скільки треба збільшити кількість щеплень, аби до кінця 2021 вакцинувати 70% українців

Зараз у нас обидві дози отримали майже 2,5 млн громадян. 

Попри те, що в Україні темпи вакцинації таки зростають, цього недостатньо. Центр економіки охорони здоров'я KSE повідомляє, що для того, аби до кінця року було вакциновано 75% українців, потрібно робити вдвічі більше щеплень. 

Темпи вакцинації в Україні за тиждень на 1,4% вищі, ніж у світі та в Європи, стверджують в KSE. 

"Але цього недостатньо, вже зараз необхідно її прискорити у 2 рази, щоб вийти на показник у 70% вакцинованого дорослого населення до кінця 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Популяризувати» вакцинацію потрібно обережно — FT 

Протягом минулої доби в Україні виявили 781 новий випадок коронавірусу. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 260 232 особи, одужало – 2 192 592 особи, летальних випадків – 53 124. 

Статистика показує, що всі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають важкому перебігу хвороби. Вакцинація проти COVID-19 в 15 разів знижує ризик госпіталізації, розповіли в Міністерстві охорони здоров'я України.

Попередні дані аналізу захворюваності COVID-19 в Україні за останні три місяці, тільки 0,7% людей, яким діагностували COVID-19, були повністю вакциновані, серед госпіталізованих повністю вакциновані були 0,4%.