UA / RU
Підтримати ZN.ua

У КМДА розповіли, коли ввімкнуть опалення

Зараз ще не достатньо холодно. 

Після того, як у Києві температура повітря протягом трьох днів буде меншою за +8 градусів, міська адміністрація обіцяє ввімкнути опалення житловим будинкам. Про це під час останнього брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. 

За його словами, опалення почали вмикати з 1 жовтня. Проте спершу тепло дали школам, дитячим садочкам та лікарням. Станом на 13 жовтня обігрівається вже 850 таких приміщень. 

"Щодо житлового фонду. Діють норми, що опалювальний сезон починається тоді, коли середньодобова температура менше +8 протягом трьох діб. Ми плануємо дотримуватись цих норм і моніторити погоду. На сьогоднішній день ми не маємо таких показників. Говорити про початок опалювального сезону зарано", - заявив він.

За словами Пантелеєва, технічно місто вже готове до опалювального сезону. 

Читайте також: Ще одна область ввела НС через зрив опалювального сезону

Раніше повідомлялося про те, що в Івано-Франківську через високі ціни на газ не можуть почати опалювальний сезон. У Миколаєві, наприклад, для опалення тільки лікарень необхідно 7 млн грн.

При цьому 30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали Меморандум про встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ). Однак на місцях заявляють, що за фактом Меморандум не виконується. Детальніше про те, чому історія з НС - продуманий план уряду - читайте в ексклюзиві ZN.UA "Кабмін спровокував запровадження надзвичайної ситуації в регіонах по газу".

Про всі подробиці газової угоди Банкової і місцевої влади читайте в статті Інни Ведернікової «Тарифний меморандум замість «тарифного майдану»?». Інші статті автора читайте за посиланням.