UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві перейменували 12 вулиць та назвали чотири нові об'єкти

Вулиці перейменували у п'ятьох районах столиці.

У Києві перейменували 12 вулиць у п’ятьох районах. Крім того, присвоєно назви двом площам, скверу та вулиці. повідомили у пресслужбі Київради. 

Так, у Святошинському районі перейменували:

У Солом’янському районі перейменували:

У Дарницькому районі перейменували вулицю Малоземельну на вулицю Алімпія Галика (видатного київського живописця і гравера XVIII століття, ієромонаха Києво-Печерської лаври, керівника Лаврської іконописної майстерні).

У Шевченківському районі перейменували:

У Дніпровському районі перейменували вулицю Курнатовського на вулицю Остафія Дашкевича (політичного та громадського діяча, талановитого військового організатора, ідеолога реєстрової козаччини, першого козацького гетьмана).

Також у Києві з’явилися:

Читайте також: Мовний омбудсмен закликав перйменувати міста, які мають російськомовний характер – список

Влітку, Київрада ухвалила рішення щодо назв двох вулиць і двох скверів у столиці. Так, у Деснянському районі вулиця назвали на честь Лідії Пономаренко. У Святошинському районі з’явилася вулиця Авіаконструктора Петра Балабуєва. Також депутати підтримали рішення про присвоєння імені В'ячеслава Веремія безіменному скверу в Деснянському районі. Скверу на Повітрофлотському проспекті, 11-13 у Солом'янському районі присвоєно ім'я Максима Шаповала. Сквер на Володимирському проїзді (між вулицями Михайлівською та Малою Житомирською) в Шевченківському дали ім'я Миколи Макаренка.