UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Києві двоє хворих коронавірусом вчинили суїцид

Загинула жінка 60 років та чоловік 68 років.

У столиці України протягом двох останніх днів двоє людей наклали на себе руки в медичних установах.

Вони проходили лікування від коронавірусної хвороби, повідомляє Українська правда з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Загиблі - жінка 60 років і чоловік 68 років. Жінка - вранці 19 жовтня викинулася з вікна 4 поверху інфекційного відділення Олександрівської лікарні. 20 жовтня чоловік вистрибнув з вікна 4 поверху міської клінічної лікарні №8, розташованої в Оболонському районі столиці.

Згідно із заявою прокуратури, розпочаті кримінальні провадження у ст. 115 КК України з позначкою "Самогубство". Слідчі поліції проводять необхідний комплекс заходів, спрямований на встановлення всіх обставин цих випадків, а також причин, які могли до них призвести.

Читайте також: Через пандемію коронавірусу в світі може зрости кількість самогубств — The Economist

Раніше в Київській міській клінічній лікарні №4 за трагічних обставин 21 і 22 вересня загинули двоє чоловіків. Вони також вчинили суїцид, вистрибнувши з 2 поверху.

Розслідування трагічних подій знаходиться на контролі у столичної прокуратури.

Загиблими були чоловіки 1952 і 1978 року народження. Вони лікувалися від коронавірусу.

Нагадаємо, пандемія коронавірусу має негативний вплив на психічне здоров'я мільйонів людей, в тому числі через відсутність соціальної взаємодії, заявив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус.

Через пандемію в рази зріс рівень страху і тривоги, а також порушилася робота служб психічного здоров'я.

За словами глави ВООЗ, 75% населення з проблемами в країнах з низькими і середніми доходами не отримують належного лікування в разі порушення свого стану. Однак під час пандемії ситуація погіршилася, оскільки відповідні медичні установи або почали закривати, або їх перепрофілювали на установи для лікування інфікованих коронавірусом.