UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ДБР відкрили справу щодо можливого тиску Байдена на Шокіна

Відкрити справу ДБР зобов'язав суд.

Кримінальне провадження про тиск колишнього віцепрезидента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена на колишнього генпрокурора Віктора Шокіна зареєструвала Державне бюро розслідувань. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зареєструвати провадження ДБР зобов'язав суд. Справу відкрито на підставі заяви Шокіна.

"ДБР вніс до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення ", - сказав у четвер на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" адвокат Шокіна Олександр Телешецький.

Нагадаємо, 29 січня, засновник експертної організації StateWatch і один з авторів ZN.UA Олександр Леменов опублікував фотографію Шокіна на борту літака, що летів до Берліна.

Особистий юрист президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в Twitter анонсував публікацію медичного висновку про те, що колишнього генерального прокурора України і "ключового свідка" Віктора Шокіна "ледь не вбили".

Зазначимо, що Шокін продовжує стверджувати, що його звільнили з посади під тиском Байдена, який погрожував заблокувати один млрд американської допомоги Україні. Нелюбов Байдена до Шокіна, за словами Джуліані, була нібито пов'язана з наміром генпрокурора розслідувати корупцію віцепрезидента США. В Україні це твердження неодноразово спростовували.