UA / RU
Підтримати ZN.ua

У будинку Медведчука відбуваються обшуки – ZN.UA

У відповідному будинку Медведчук живе з родиною, поки в основному відбувається ремонт.

У будинку проросійського політика Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві проходять обшуки, повідомили джерела ZN.UA в Службі безпеки України. Там політик разом з сім'єю живе поки в основному будинку в Пущі-Водиці проводять капітальний ремонт.

Джерело повідомило, що зовнішнє оточення території забезпечує спецпідрозділ СБУ "Альфа". Зокрема, на відповідній території розташовані кілька будівель, обнесених одним парканом.

Читайте також: Експертка у справі «труби Медведчука» піде під суд – НАБУ закінчило розслідування

Нагадаємо, 19 лютого РНБО ввела санкції проти 19 компаній, п'яти росіян і трьох громадян України. Серед тих, хто потрапив під санкції, опинилися Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко, а також Наталія Лавренюк – фактична дружина Тараса Козака. Підставою для санкцій проти Марченко і Лавренюк стало те, що їм належить нафтопереробний завод у РФ, що постачає продукцію терористичним угрупованням “ДНР” і “ЛНР”.

Незадовго до цього президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про накладення п'ятирічних санкцій на телеканали ZiK, NewsOne, “112 Україна” та їх формального власника – члена парламентської фракції ОПЗЖ Тараса Козака. Під санкціями також опинилися літаки Козака і Віктора Медведчука, на яких вони регулярно літали в Москву в обхід заборони на пряме авіасполучення з РФ. Підставою для санкцій стала причетність компаній Козака до закупівель вугілля в ОРДЛО, що розцінюється як фінансування тероризму. Пізніше відповідні телеканали заблокували і в відеохостингу YouTube.

Також РНБО доручила повернути в державну власність нафтопродуктопровід Самара - Західний напрямок. Територією України проходить 1433 км нафтопродуктопроводу. Ділянка нафтопродуктопроводу експлуатує компанія "ПрикарпатЗахідТранс", яку пов'язують з Медведчуком. Данілов нагадав, що магістральний трубопровід має важливе значення і є державною власністю України. 

ZN.UA дослідило контекст подій щодо визнання права власності на нафтопродуктопровід “Самара-Західний напрямок”. А голова правління StateWatch Олександр Лємєнов проаналізував, як через керуючу компанію “труба Медведчука” може опинитися у власності олігарха Ігоря Коломойського. Подробиці у статті “Як Коломойський отримає “медведчуківський” нафтопровід” для читачів ZN.UA.