UA / RU
Підтримати ZN.ua

Техогляд авто: як мають перевіряти транспортний засіб

ТО автомобіля має певні правила.

Процедура технічного огляду в Україні є обов'язковою для вантажівок, автомобілів та автобусів, що використовуються для комерційного перевезення пасажирів. Видання Аuto24 розповіло, як має проходити техогляд та що перевіряють під час нього.

Як проводиться техогляд в Україні

Обов’язковий технічний огляд вантажівок проводиться згідно з державними стандартами України та відповідно Наказу Мінінфраструктури № 106 від 15.02.2012.

Процедура проводиться на спеціалізованих пунктах технічного контролю, які повинні мати спеціальну акредитацію від Міністерства інфраструктури.

Читайте також: Облік українських авто в Польщі: коли необхідно реєструвати машину

Спочатку перевіряють документи на автомобіль, а потім, згідно «Технологічних вимог до засобів перевірки технічного стану, обслуговування і ремонту колісного транспортного засобу», перевіряється стан:

Якщо транспортний засіб використовується для перевезення небезпечних вантажів та спеціальних робіт, контролюється його додаткове обладнання.

Техогляд однієї вантажівки може займати близько однієї години, якщо пункт технічного контролю має якісний комплект діагностичного обладнання і добре навчену бригаду контролерів.

Раніше експерти розповіли, який автомобіль можна привезти з Європи за 1000 євро і скільки він обійдеться в Україні.