UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд залишив під вартою "беркутівців", підозрюваних у розстрілі Майдану

В суді були відхилені всі докази адвокатів

Святошинський райсуд Києва продовжив арешт колишніх співробітників "Беркута" Олександра Маринченко, Сергія Тамтури та Олега Янішевського, яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Евромайдана. Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури, пишуть Украинські новини.

Суд відхилив всі докази адвокатів. І те, що обвинувачені не ховалися від слідства, а один з них три рази був у зоні АТО не вплинуло на рішення.

Як повідомлялося, 9 лютого Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування стосовно трьох екс-бійців київської роти "Беркута", підозрюваних у вбивствах учасників Революції Гідності, і направила до Печерського районного суду Києва обвинувальні акти.

У п'ятницю, 5 лютого, голова Служби безпеки України Василь Грицак і голова Генеральної прокуратури Віктор Шокін доповіли президенту Петру Порошенку про виявлення та часткову ідентифікацію зброї, з якої вбивали "майданівців". Зокрема, були виявлені фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї. 12 з них вдалося ідентифікувати.

Нагадаємо, розслідування значної кількості кримінальних справ за фактом кривавих злочинів, скоєних проти учасників Майдану, призупинено, тому що більшість підозрюваних втекли з країни. Про це йдеться в листі голови антикорупційного комітету Верховної Ради Єгора Соболєва до голів парламентських фракцій. Зокрема, у справі про незаконне скасування конституційної реформи ніяких підозр нікому не було оголошено.

Детальніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Евромайдана читайте у статті Євгенії Закревської "Зворотна сторона очевидності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".