UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд заарештував учасника стрілянини в Дніпрі з можливістю внесення застави

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб.

Жовтневий суд Дніпра обрав громадянину Ізраїлю Давиду Пабілеру, підозрюваного у стрільбі, в якій загинули двоє бійців АТО, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з правом внесення застави, повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

"Жовтневим районним судом міста Дніпра підозрюваному у кримінальному провадженні за статтями 263, 189 та 115 КК обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 128 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє LIGA.net у заяві поліції не назвали особу підозрюваного, однак речник поліції регіону Ганна Старчевська підтвердила, що мова йде про Пабілера.

За її словами, запобіжний захід у вигляді арешту з заставою обрано підозрюваному в рамках кримінального провадження щодо ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами).

У поліції повідомили, що суд в середу повинен був розглянути ще одне клопотання слідства про запобіжний захід Пабілеру - за ст. 115 КК (умисне вбивство), однак засідання перенесли на 10 серпня.

Раніше поліція повідомляла про те, що в результаті стрілянини в Дніпрі загинули дві людини, ще четверо були поранені. За даними джерела ZN.UA, перестрілка стала наслідком конфлікту між угрупуванням кримінального авторитета "Наріка" і групою ветеранів АТО.

Як повідомляв місцевий адвокат Едмонд Саакян, в результаті перестрілки загинули двоє ветеранів АТО і був поранений колишній боєць-доброволець. Сам адвокат також отримав поранення. Постраждалі госпіталізовані. При цьому видання"Цензор.НІ" з посиланням на власні джерела повідомило про те, що поранених перебувають у лікарні імені Мечников і раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, в тому числі за розбій.

Джерело ZN.UA в правоохоронних органах повідомило про те, що важке поранення також отримав ветеран АТО Олексій Вагнер, який служив у 20 окремому батальйоні 93 мотопіхотної бригади. Від отриманих ран він помер у лікарні.

За фактом стрілянини поліція відкрила кримінальне провадження, подія кваліфіковано за пунктом 1 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство.