UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд визнав Стерненка винним у незаконному поводженні зі зброєю

Суд присудив йому три роки позбавлення волі із із заміною на один рік умовно.

Апеляційний суд залишив одеському активісту Сергію Стерненку обвинувачення за статтею 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

«За ч. 1 ст. 263 ККУ мене також визнають винним. Тобто стартовий шумовий пістолет суд вважає вогнепальною зброєю»,  - пише він у Telegram.

Згодом Стерненко уточнив, що частину 1 статті 263 лишили не за стартовий пістолет, а за один патрон калібру 5.45. Тобто, стартовий пістолет є стартовим. 

Суд присудив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі із із заміною на один рік умовно.

Читайте також: Стерненка виправдали за статтею, за яку давали 7 років ув'язнення

23 лютого Приморський суд Одеси визнав активіста Сергія Стерненка винним у «викраденні людини заради заволодіння 300 гривнями» і засудив його до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Стерненко у «справі Шербича» обвинувачувався за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 187 (розбійний напад), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 2 ст. 146 (викрадення людини). 

Вирок Стерненку спровокував масові протести в Києві й інших містах України. Напередодні активісти знову прийшли до Офісу президента України. Сьогодні апеляційний суд виправдав активіста за статтею 187 КК України, знявши обвинувачення у нападі на Щербича з метою заволодіння грошовими коштами, але залишив статтю 146.

У 2015 році Стерненку оголосили підозру у викраденні Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова. Активіст начебто організував викрадення депутата, щоб заволодіти його коштами. Крім свідчень потерпілого, інших доказів у слідства не було.

Докладніше про справу Щербича, у викраденні й катуванні якого звинуватили Стерненка, читайте в матеріалі Інни Ведернікової «Справа Стерненка. Хроніки реваншу» у ZN.UA.