UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стерненку пом'якшили запобіжний захід

Цілодобовий домашній арешт замінили нічним.

Громадянському активісту Сергію Стерненку пом'якшили запобіжний захід, замінивши цілодобовий домашній арешт на нічний. Відповідну ухвалу винесла суддя Шевченківського районного суду Києва Марина Антонюк у четвер, 6 серпня.

«Дали нічний домашній арешт з 21:00 до 6:00 до 21 вересня», - написав Стерненко на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Напад на Стерненка: активіста позбавили права оскаржити повідомлення про підозру

Увечері 24 травня 2018 року на одеського активіста Сергія Стерненко напали недалеко від його будинку двоє зловмисників. Під час зіткнення активіст отримав ножове поранення руки, а один з нападників – смертельне поранення в область живота. Стерененко стверджує, що завдав поранення нападникам ножем, який відібрав у них же.

Під час нападу на Стерненко був убитий 25-річний Іван Кузнєцов. Другого нападника – 30-річного Олександра Исайкула поліція відпустила в статуті свідка. Це було вже третє збройний напад на Стерненко. Під час першого він отримав різані рани, під час другого – вогнепальне поранення.

У жовтні 2019 року ГПУ забрала справу Стерненко з поліції і передала його в Головне слідче управління СБУ у зв'язку з можливою причетністю одеських поліцейських до організації нападу на активіста.

11 червня СБУ оголосила Сергію Стерненку про підозру в навмисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

15 червня суд відправив Стерненка під цілодобовий домашній арешт.

Докладніше про те, хто стоїть за "обвинуваченням" у справі Стерненка і чому підозра активісту, який захищався, може підірвати українське суспільство, читайте в матеріалах оглядача ZN.UA Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу" і "Підозра, що може підірвати Україну?".