UA / RU
Підтримати ZN.ua

Степанов: Україні терміново необхідні понад 12 тисяч кисневих концентраторів

Закупівлю потрібно зробити найближчим часом.

11 вересня повідомляється, що нагальна потреба медичних установ України в кисневих концентратори становить 12 700 штук.

Про це на брифінгу в Чернігові повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Ми зібрали всю потребу по кисневих концентратори - облдержадміністрації надали свої розрахунки, тому в цілому по країні їх треба ще купити 12 700 штук", - цитує міністра Укрінформ.

Закупівлю концентраторів планується здійснити за державний рахунок. Зараз в міністерстві визначаються з цим питанням.

Читайте також: 40% батьків негативно ставляться до жорсткого карантину в школах - опитування

"Це треба робити в дуже стислі терміни", - зазначив Степанов.

На сьогоднішній день киснем забезпечені близько 35% ліжок, розгорнутих для лікування пацієнтів з коронавірусом. У червні було поставлено завдання довести цей показник до 80%. Чому це досі не сталося, міністр не уточнює.

Сьогодні в Україні для хворих COVID-19 введені 26 тисяч ліжок. Ще близько 9,5 тисяч - у резерві і знаходяться в готовності.

У Чернігові Степанов відвідав центральний ринок міста, Чернігівську районну лікарню, обласний центр сучасної онкології та обласний медичний центр соціально значущих і небезпечних хвороб.

Станом на 10 вересня в Чернігівській області зареєстровано 2 591 випадок інфікування коронавірусу: 1 159 осіб одужали, 1 158 лікуються амбулаторно, 224 - в лікарнях. Летальних випадків - 41, ще у 9-ти померлих COVID-19 був супутнім діагнозом.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я оновив список "червоних" і "зелених" зон карантину.

Україна залишається в "зеленій зоні". Крім неї туди входять Росія, Нідерланди, Австрія, Швейцарія, Великобританія, Польща, Угорщина, Канада, Німеччина, Литва, Білорусь, Греція, Грузія і Єгипет.

У "червоній зоні" залишаються США, Франція, Ізраїль, Молдова, Іспанія, Чорногорія і Хорватія.

З понеділка, 14 вересня, в Івано-Франківську відкривають дитячі садки. З понеділка також відкриваються школи, але навчання буде проходити дистанційно.

Що не зробила влада для боротьби з епідемією за вісім місяців і що зобов'язана почати робити прямо зараз, читайте в матеріалі ZN.UA "Коронавірус: Хибна вагітність влади".