UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стефанчук висловився про бронь від мобілізації за сплату податків

Він сказав, що не знає про успішні приклади таких ініціатив.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук прокоментував інформацію про те, в Офісі президента пропонують бронювати від армії чоловіків, які отримують високі зарплати, а отже, сплачують більше податків. Він зазначив, що цього немає у новому законопроєкті про мобілізацію.

Народний депутат розповів, що ця ідея не нова, однак він не знає успішних прикладів застосування такої норми в світі, пише «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Мають бути якісь “репресивні заходи”, але більше “мотиваційних” — депутат про розгляд проєкту щодо мобілізації

За інформацією ЗМІ, в ОП розглядають варіанти для бронювання військовозобов’язаних, які сплачують певну суму податків на офіційні доходи, зокрема:

Читайте також: “Були дуже емоційні обговорення”: депутати розповіли ЗМІ про розгляд проєкту щодо мобілізації в комітеті ВР

«Ми маємо фінансувати Збройні сили. Нагадаю, український бюджет складається з того, що заробляємо ми самі і це йде на потреби війська. А за рахунок іншої частини, яку ми отримуємо від наших партнерів, фінансується все решта. Не можна вигравати війну без належного грошового забезпечення людей», – сказав Стефанчук.

За його словами, коли є потреба мобілізації певної кількості людей, вони повинні бути впевнені, розуміти, що матимуть гарне забезпечення, харчування і за потреби отримають належні компенсації.

Читайте також: Спротив мобілізації не буде масовим. Усі розуміють, що державі потрібен ресурс для захисту — очільник соціологічної групи "Рейтинг"

Нагадаємо, 25 грудня 2023 року у ВРУ зареєстрували новий законопроєкт про мобілізацію. ZN.UA виокремило основні зміни, які там пропонуються. Цей документ вже зіштовхнувся зі шквалом критики від політиків та представників громадськості. Приміром, омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що він суперечить нормам Конституції в місцях, де йдеться про посилення покарання для ухилянтів. Та згодом він запевнив, що офіс омбудсмена та Міноборони знайшли компроміс в цьому питанні.