UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спека повертається: синоптикиня попередила про погодні зміни

Після похолодання в Україну знову повернуться спекотні дні.

Як і прогнозували синоптики, останні дні принесли в Україну суттєве зниження температури, але найближчим часом спека повернеться. Про це розповіла синоптикиня Наталя Діденко в своєму Telegram- каналі.

Читайте також: Грози, шквали та спека: синоптики розповіли, яким буде літо 2023

За її прогнозом, завтра, 13 липня, в Україні нарешті переважатиме по-справжньому літня тепла погода.

Протягом дня максимальна температура повітря підніматиметься до +25+30 градусів, на півдні місцями до +32 градусів. Лише в західних областях, особливо в прикарпатському регіоні, градуси присядуть до +19+23, буде значно свіжіше.

Дощі, подекуди з грозами, пройдуть завтра у західних областях, вдень та ввечері дощі дійдуть до більшості центральних областей, Житомирщини, Київщини, Чернігівщини, а також до Одещини. В прикарпатських областях та подекуди в центрі ймовірні сильні зливи, град та шквали.

На сході України, на Сумщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі, Херсонщині, Миколаївщині, в Криму опадів не передбачається.

Яка буде погода в Києві завтра, 13 липня

У Києві 13 липня відновиться спекотна погода. У столиці очікується до +28+30 градусів. Більшу частину доби буде сухо та малохмарно, хіба що ввечері пройдуть локальні грозові дощі.

У п'ятницю стане прохолодніше, а найближчі вихідні, 15-16 липня прогнозують сонячну погоду без дощу з температурою повітря до +25+30 градусів.

За словами синоптиків, липень на території України вважається найтеплішим місяцем. Практично щороку спостерігаються сильні зливи, під час яких може випасти більше однієї місячної норми опадів. Зрідка трапляються смерчі, а також стихійної сили буревії. Нагадаємо, яким буде липень цього року за прогнозами синоптиків.