UA / RU
Підтримати ZN.ua

Смертність породіль і немовлят на окупованих територіях зросла більше ніж втричі через дії РФ — Маляр

Загарбники розміщують у пологових відділеннях поранених військових РФ.

Дії російських окупаційних «адміністрацій» призводять до подальшого погіршення соціально-гуманітарної ситуації на тимчасово окупованій території України. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Всі місцеві медичні заклади на тимчасово окупованих територіях загарбники використовують для лікування поранених військовослужбовців РФ.

За таких обставин вагітні жінки втратили можливість отримувати необхідну медичну допомогу.

«Такі штучно створені труднощі становлять небезпеку життю та здоров’ю породіль і новонароджених, смертність серед яких на тимчасово окупованій території збільшилась більше ніж втричі, порівняно з аналогічними показниками до початку російської воєнної агресії», - заявила Маляр.

Читайте також: Коротке життя Сергійка: історія родини немовляти зі знищеного окупантами пологового – WP

Раніше повідомлялося, що росіяни зазнають тяжких втрат і все більше використовують цивільні медзаклади на окупованих територіях України для потреб своєї армії. Через це, до прикладу, у Луганську виникла проблема з пологовими будинками.

Через те, що росіяни використовують пологові будинки для лікування поранених солдатів в місті можливо прийняти пологи лише в Луганському обласному перинатальному центрі, де катастрофічно не вистачає місць, а також існують ризики і несприятливі умови для пологів.

Також у грудні Луганська ОВА повідомила, що у медзакладах на тимчасово окупованих територіях Луганщини закінчується запас ліків, загарбники ігнорують це питання. Все, що завозиться з Росії, спрямовується на потреби російських військових.