UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швидко насичують: продукти, які треба включити в раціон у складні часи

Ці поради особливо стануть у нагоді під час війни.

Через постійні ракетні удари Росії українців чекає складна зима, до якої слід підготуватися вже сьогодні. І перше, що слід зробити – це запаси продуктів. В тому числі й тих, що допоможуть швидко втамувати голод.

Лікарі вважають, що ідеальна їжа - це та, яка швидко насичує, не провокуючи набір зайвої ваги, а також має потрібну кількість корисних речовин, пише УНІАН.

Читайте також: Зима 2022-2023: як правильно зробити запаси продуктів на екстрений випадок

Такі продукти це:

Вживання їжі, яка надовго втамовує голод, необхідно, якщо немає можливості харчуватися повноцінно. Більш того, такі продукти гарантують вам ситість на кілька годин, а це особливо зручно в умовах війни, коли люди не впевнені в регулярності свого раціону.

Як харчуватися під час війни

Існують певні правила харчування під час військових дій - така ситуація стресова для організму і під неї потрібно підлаштовуватися. Лікарі рекомендують дотримуватися наступних правил:

Ще один необхідний продукт - квашені овочі, наприклад, капуста, і консервація. Саме час дістати банки з соліннями, якщо немає можливості знайти свіжі овочі. Хоча і про них не варто забувати - цибуля, огірки, помідори, селера, петрушка, кріп та інші зелені культури завжди були невичерпним джерелом вітамінів для людини.