UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шмигаль пообіцяв зростання зарплат медиків вже найближчим часом

Середній медперсонал отримуватиме близько 13 з половиною тисяч гривень.

Вже в січні місяці зарплата медпрацівників України зміниться на більшу сторону.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє Урядовий портал.

Зарплатня у лікарів стане понад 20 тисяч гривень.

"У січні лікарі отримають зарплати у розмірі не менше ніж 20 000 гривень, а середній медичний персонал - у розмірі не менше ніж 13 500 грн. Міністерство охорони здоров'я контролює це питання особисто на чолі з міністром", - заявив Шмигаль.

За його словами, уряд підписав меморандум з органами місцевого самоврядування та виконали з боку уряду всі його умови, щоб ціни на тепло та гарячу воду залишалися стабільними до кінця опалювального сезону.

Читайте також: У Пенсійному фонді нагадали, за рахунок якого нюансу можна збільшити страховий стаж

Прем'єр-міністр знову розповів про "розширення програми підтримки".

"З 24 січня люди від 60 років уже отримали можливість придбати коштом у рамках програми лікарські засоби. Надалі уряд впроваджуватиме й інші нововведення", — зазначив він.

Нагадаємо, попри незначне зростання зарплат з 1 січня 2022 року в Україні запровадили нові правила оподаткування. ФОП та простим українцям доведеться сплачувати нові податки та збори, які передбачаються змінами у Податковому кодексі.

Також повідомлялося, що з січня поточного року в Україні збільшилися пенсійні виплати, але для громадян, які отримують пенсії за віком, виплати зросли за рік лише на 406 грн.

Загалом середня пенсія (з урахуванням усіх категорій пенсіонерів) зросла на 484,02 грн. (13,8%) – до 3991 грн.

Таким чином, пенсії суддям майже у 23 рази перевищують середній рівень пенсій щодо України.

Зміни на ринку праці України, а також необхідність бізнесу у фахівцях досліджувала у своєму матеріалі "Хто зайвий на ринку праці?" автор Тетяна Кириленко.

Медики України вже майже два роки борються з поширенням коронавірусу та займаються лікування хворих українців. За неділю, 16 січня, в країні було підтверджено 6 379 нових випадків зараження COVID-19, серед хворих 503 дитини та понад 90 медпрацівників.