UA / RU
Підтримати ZN.ua

Семен Семенченко оголосив голодування

Суд вчергове переніс розгляд справи про створення незаконного збройного формування.

Колишній народний депутат Семен Семенченко оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти переносу судом розгляду його справи, йдеться у повідомленні на сторінці експарламентаря в Facebook. Семенченка обвинувачують у «створенні незаконного збройного формування».

«Апеляційний суд знову переніс розгляд справи Семена Семенченка на 3 вересня. Семен Семенченко під час судового засідання оголосив про початок безстрокового голодування. Подивимось хто кого!», - йдеться у повідомленні.

У суді стверджують, що причиною переносу є те, що Солом’янський районний суд Києва не встиг за місяць передати документи по справі. Однак адвокати Семенченка впевнені у тому, що судді, розуміючи фейковість обвинувачень, «не хочуть бруднити руки, ухвалюючи беззаконні рішення під тиском СБУ та Офісу президента»

Нещодавно Семена Семенченка повернули до слідчого ізолятора СБУ, він перебуває під вартою вже півроку з перервою на 12 днів домашнього арешту. Захисники ексдепутата повідомили, що їх клієнта позбавили права на побачення з рідними та близькими, а СБУ погрожує кримінальними провадженнями його дружині Наталці Музиці.

Читайте також: Колишньому нардепу Семенченко оголосили нову підозру

Нагадаємо, 24 березня у Службі безпеки України повідомили про викриття приватної військової компанії, діяльність якої, за даними слідства, була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів.

Членами ПВК слідство вважає 150 осіб – співробітників охоронних фірм і членів громадських організацій. Організаторами СБУ називає депутата Верховної Ради восьмого скликання Семена Семенченко і агента НАБУ Євгена Шевченко. Їм інкримінують ч.2 та ч. 3 ст.260 Кримінального кодексу. За словами Шевченка, він планував створити ПВК для роботи в Сирії і Афганістані за контрактами Державного департаменту США.

Крім того, Семенченку оголосили підозру в організації обстрілу офісу «112 каналу» (ч. 2 ст. 258 ККУ – терористичний акт). У липні 2019 року в будівлю вистрілили з РПГ. Інкриміновані Семенченку статті передбачають суворе покарання і тривале ув’язнення – до 12 років.

Печерський суд обрав Семенченку запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Шевченка звільнили після внесення застави.