UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО збереться на засідання в Харкові

Під час засідання обговорюватимуть питання формування сил територіальної оборони.

Рада національної безпеки та оборони проведе засідання  в Харкові, зазначив апарат РНБО в Facebook.

"Згідно з рішенням Президента України В. Зеленського 11 лютого 2022 року о 15.30 відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки і оборони України (місто Харків, вул. Сумська, 64, Харківська обласна державна адміністрація)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що засідання проведуть в області, яка є прикордонною з Росією. Під час нього обговорюватимуть питання формування сил територіальної оборони.

Президент України Володимир Зеленський під час останнього інтерв'ю заявив, що якщо Росія вирішить посилити ескалацію, то, ймовірно, розпочне вторгнення у Харків, з яким у неї "історичний зв'язок". На ці слова вже відреагував мер міста Ігор Терехов, нагадавши про неподільність нашої держави.  Він вважає, що на захист свого міста стануть не лише харків'яни, але й усі інші українці, якщо виникне така необхідність.

Читайте також: У Зеленського пояснили його слова про окупацію Харкова

Наскільки справді важливо для європейців та американців підтримувати Україну? Чи згодні вони надіслати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи бажають бачити Україну в ЄС та НАТО? Відповіді на ці та інші питання дало велике соціологічне дослідження, нещодавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції та Польщі. Його результати проаналізувала Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шести провідних країнах".