UA / RU
Підтримати ZN.ua

РНБО підготував перелік заходів для боротьби зі штамом «Дельта» коронавіруса

Пакет рекомендацій планують направити на розгляд Кабміну.

Рада національної безпеки і оборони 23 червня провів нараду, присвячену протидії поширенню в Україні «індійського» штаму коронавіруса SARS-CoV-2. Заходи, озвучені на нараді, після затвердження РНБО направлять на розгляд Кабінету міністрів.

На нараді під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова було названо шляхи потрапляння нового штаму на територію України. Йшлося про такі країни як Індія, Велика Британія, Португалія, Росія, Польща, Румунія і Словаччина. З урахуванням ситуації, що склалася, учасники наради погодилися з необхідністю запровадження додаткових протиепідемічних заходів. У пресцентрі РНБО перерахували такі:

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький повідомив у Facebook, що обговорювалися ще й такі заходи:

Читайте також: Штам коронавірусу «Дельта» вже в Україні: що про нього відомо

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ та МОЗ мають підготувати пропозиції про обмеження щодо пересування між Україною та країнами, де поширюється штам коронавірусу “Дельта”. Про це йшлося під час селекторної наради в Офісі президента.

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили про те, що штам коронавірусу "Дельта", що вперше був зафіксований в Індіїї, потрапив вже у 92 країни. У ВООЗ зазначили, що цей штам викликає "особливу стурбованість, оскільки більш заразний і швидко поширюється світом".