UA / RU
Підтримати ZN.ua

Різдво Христове: 12 рецептів пісних страв

Традиційно господині на Різдво накривають святковий стіл.

7 січня святкують Різдво Христове за юліанським календарем. 6 січня, напередодні свята, відзначають Святвечір. За традицією саме у Святвечір на стіл для гостей подають 12 пісних страв. Серед них головними є кутя, узвар, вареники.

Кутя з пшениці

Інгредієнти:

Приготування:

Узвар

Інгредієнти:

Приготування:

Запечена скумбрія

Інгредієнти:

Приготування:

Ліниві вареники з картоплею

Інгредієнти:

Приготування:

Читайте також: Український символ Різдва: нові незвичайні варіанти виконання «Щедрика»

Салат з буряком і та чорносливом

Інгредієнти:

Приготування:

Овочеве рагу з грибами

Інгредієнти:

Приготування:

Вінегрет з квасолею

Інгредієнти:

Приготування:

Мариновані гриби

Інгредієнти:

Приготування:

Тушкована капуста

Інгредієнти:

Приготування:

Заливна риба

Інгредієнти:

Приготування:

Гречаники

Інгредієнти:

Приготування:

Печені яблука 

Інгредієнти:

Приготування: