UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рівень бідності: як він змінився за два роки війни

Роз'яснення дали у Мінсоцполітики.

В Україні за останні два роки зріс рівень бідності. Це ставить під загрозу можливість людей похилого віку про себе піклуватись. Про це заявила заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва під час онлайн виступу на форумі «Реформа, відновлення та розширення – розбудова суспільства для людей різного віку в Україні», який відбувся у Брюсселі, пише пресслужба відомства.

Токарєва зазначила, що за останні два роки рівень бідності в Україні зріс з 5% до 24%.

Читайте також: Бідність і низький соціальний статус підвищує ризик раннього розвитку деменції – дослідження

«Дані Світового банку свідчать, що рівень бідності в Україні зріс на 19% лише за останні два роки. Це не лише ускладнює доступ до базових послуг, але й ставить під загрозу здатність людей старшого віку про себе піклуватись», – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що напрацьовують та планують запровадити Стратегію активного довголіття, щоб оперативно реагувати на потреби таких людей.

«Мінсоцполітики повинно відповісти відразу на два виклики – допомогти тим, хто цього потребує, та сприяти збільшенню тривалості активного життя людей старшого віку», – сказала Токарєва.

За її совами, люди похилого віку - це не лише отримувачі ресурсів, але й активні учасники життя суспільства.

«Вони є основою стійкості, і багато хто з них є професіоналами з великим досвідом, які можуть дати важливий поштовх економічному відновленню країни», – резюмувала вона.

Раніше в ООН повідомили, що у світі зростає кількість людей, які живуть за межею бідності.