UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада суддів цього тижня розгляне кандидатів до Етичної ради

Засідання відбудеться у вихідний день.

Рада суддів України 23 жовтня розгляне кандидатів, які від неї увійдуть до складу Етичної ради, створеної для очищення Вищої ради правосуддя. Засідання має розпочатися о 10:00, повідомили у пресслужбі РСУ.

«23 жовтня 2021 року о 10 годині відбудеться засідання Ради суддів України. На засіданні буде розглянуто одне питання порядку денного : про надання пропозицій щодо кандидатів до Першого складу Етичної ради за квотою Ради суддів України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Верховний Суд України звернувся до КС з приводу судової реформи

Рада суддів України має делегувати трьох своїх представників до Етичної ради. Увійти до неї забажали судді Микола Глотов, Василь Клюба, Ганна Вронська та Микола Кипчарський. Однак 13 вересня РСУ не набрала достатньої кількості голосів для того, щоб делегувати бодай одного свого представника.

За даними DEJURE, Рада суддів цілеспрямовано затягує формування Етичної ради й ставить під загрозу проведення судової реформи в Україні. Згідно з голосуванням Ради суддів, кандидати мають право на подачу документів з 22 вересня по 21 жовтня 2021 року включно. За це Положення і терміни проголосували 27 членів Ради суддів.

Раніше голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заявила про те, що Етична рада не повинна мати повноважень зупинити правосуддя в Україні. Вона хоче, аби Етична рада спочатку допомогла здійснити добір кандидатів. І лише потім, за її словами, можна говорити про те, «щоб запропонувати деяким членам ВРП пройти перевірку або звільнитися». Раніше вже повідомлялося про те, що Данішевська намагається зірвати судову реформу.