UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура Києва: 23 столичних чиновники підозрюються у розкраданнях

Було проведено більше 100 обшуків.

Відразу 23-м київським чиновникам повідомлено про підозру у кримінальних процесах пов'язаних з розкраданням з бюджету Києва близько 70 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури на Telegram-каналі.

На цьому тижні в деяких Департаментах КМДА були проведені обшуки. Виявлені нечисті на руку підрядники чиновників.

"На цьому тижні органами Київської міської прокуратури спільно з Національною поліцією, Службою безпеки України, Державним бюро розслідувань і Державної фіскальною службою проведено ряд слідчих дій в Департаменті КМДА, райдержадміністраціях, на комунальних підприємствах столиці, а також підрядних організаціях, в рамках розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із заволодінням і розтратою бюджетних коштів в особливо великих розмірах ", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Обшуки у Києві: УДАР звинувачує Банкову в політичному тиску на партію і Кличка

Всього проведено близько 100 обшуків, за результатами яких вручено повідомлення про підозру 23 посадових осіб, в тому числі 11-ти посадовим особам комунальних підприємств, двом керівникам управлінь райдержадміністрацій та 10-ти керівникам підрядних організацій.

"Загальна сума збитку, нанесеного діями зазначених посадових осіб, підтверджена експертними дослідженнями, становить близько 70 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Раніше Подільська окружна прокуратура Києва провела обшуки в приміщеннях Департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації (КМДА) в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів.

Також у Департаменті освіти і науки КМДА відбулися обшуки, повідомила директор відомства Олена Фіданян.

17 серпня правоохоронці на підставі постанов суду провели обшуки в приміщеннях КП "Київкомунсервіс", а також в офісах підрядних організацій в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів під час надання послуг з вивезення твердих побутових відходів.

Численні обшуки і блокування роботи столичних підприємств, а також перевірки структурних підрозділів КМДА мають політичний підтекст, а не спроби навести порядок у Києві, вважає колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак. Він пояснив, що у столичної влади є ті ж недоліки, що і вся владна вертикаль, проте правоохоронці активізувалися тільки в Києві.

"Йде масована атака на Київ. Останні кілька місяців спостерігається надзвичайна активність правоохоронних органів щодо столичної влади. Тотальній перевірці піддані практично всі структурні підрозділи Київської міської державної адміністрації та столичні Комунальні підприємства. Проводяться обшуки, вилучаються документи і техніка, блокується діяльність владних суб'єктів і суб'єктів господарювання. Все це супроводжується масованою інформаційною кампанією про різного роду зловживання в діяльності столичної влади", - написав Трепак у Facebook.