UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прихильники Стерненка готуються до ще однієї акції під стінами ОПУ

Активісти повідомили, коли планують провести акцію.

Під стінами Офісу президента планується ще одна акція протесту, яка має відбутися в день розгляду апеляції на вирок Сергію Стерненку, йдеться на сторінці активіста у Facebook. Однак поки дата засідання і акції невідома.

“Наша наступна зустріч – в день апеляції. Київ, Банкова, Офіс Президента. Дата буде відома незабаром. Готуймося”, - йдеться у повідомленні.

Активісти також нагадали, чого саме вимагають від влади:

“Дякуємо вам, що ви прийшли у суботу. Тільки сміливі можуть зламати систему. Це була чудова мирна акція – під Офісом президента не було жодного постраждалого і жодної сутички. Стосовно затриманого після акції ветерана 93 ОМБр Влада Сорда – ми допомагаємо та уважно слідкуємо. Своїх не кидають”, - додали активісти.

Читайте також: Стерненко залишається в СІЗО — рішення суду

Увечері 20 березня під Офісом президента на вулиці Банковій в Києві проходила акція на підтримку Сергія Стерненка фігурантів «справи Шеремета» Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугар і ветеранки АТО Вікторії "Фортуни" Котеленець. Акцію "Не чуєш? Побачиш!" приурочили до дня народження Стерненка, якому 20 березня виповнилося 26 років. Під час акції невідомі пошкодили двері ОП і обписали фасад образливими написами.

Одного з учасників акції поліція затримала і доставила до Печерського відділення. Знайомі Влада Сорда повідомили, що затримання виглядало як викрадення: поліцейські, не представившись, схопили його, заштовхали в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку. Сорду поліція інкримінує “хуліганство із застосуванням зброї”. Повідомлення про підозру йому вручили без адвоката

В Офісі президента оцінили збитки, завдані протестувальниками, в 2 млн гривень, а також звинуватили в провокації противників чинної влади. Схожу позицію зайняли в МВС, пообіцявши "притягти хуліганів до відповідальності".

Редакція ZN.UA зібрала реакції українських політиків, журналістів і громадських активістів на події на Банковій.

23 лютого Стерненко був засуджений за розбій і викрадення людини і зараз перебуває в СІЗО. Захист подав апеляцію на це рішення і вимагає зупинити виконання вироку і відпустити Стерненка з-під варти.

Детальніше про справу Щербича, у викраденні та тортурах якого Стерненка обвинувачували з 2015 року, читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу" в ZN.UA.