UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поранений 19-річний фельдшер розповів про роботу під обстрілами в Змієві на Харківщині

"Ми впали на землю, почалися вибухи. У мене задзвеніло у вухах. А потім запекла нога. Я все ж пішов до хворого, надав допомогу, а вже потім зняв кросівок і зрозумів, що там травма м'яких тканин, кровотеча".

Машина швидкої допомоги, в якій перебував 19-річний фельдшер Даніель Дзюба, потрапила під обстріл поблизу Змієва вранці 24 червня. Вікна автівки вилетіли, саму машину посікло уламками боєприпасів. Про пережите та надання допомоги під обстрілами росіян юний медик розповів Суспільному.

"Водій почав паркуватися, я вийшов до хворого, почався обстріл. Ми впали на землю, почалися вибухи. У мене задзвеніло у вухах. А потім запекла нога. Я все ж пішов до хворого, водій пішов міняти пробите колесо. Я надав допомогу, а вже потім зняв кросівок і зрозумів, що там травма м'яких тканин, кровотеча. Надягнув бинт, обробив та знеболив рану й пішов ще оглянути територію, щоб раптом кому ще треба надати допомогу після обстрілу", — згадує хлопець.

Читайте також: Парамедик Тайра записала відеозвернення після звільнення з російського полону

Зважаючи на те, що Харківщина наразі залишається одним зі стабільно обстрілюваних регіонів, у відділенні лікарні, куди потрапив, Дзюба зустрів чимало поранених, яким дивом вдалося врятуватися. Він визнає: робота медиків в умовах війни – безцінна:

"Тут повне відділення тих, хто дивом вижив. З різних районів Харкова, з різних частин області. Якщо поспілкуватися з медиками, можна зрозуміти, наскільки вони зараз — герої без плащів", — говорить поранений фельдшер.

Читайте також: Масі Найєм подякував українським медикам і опублікував своє перше фото після важкого поранення в голову

Хоча прикордоння Чугуївського та Ізюмського районів нині можна назвати сірою зоною, обстріли у громаді тривають постійно.

Нещодавно засновниця батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич назвала ключові потреби парамедиків на передовій.