UA / RU
Підтримати ZN.ua

Понад півтисячі абітурієнтів із ОРДЛО вступили до вишів за допомогою освітніх центрів

У 2021 році  понад  дві тисячі вступників стали студентами за спрощеною програмою.

У Донецькій області понад 500 абітурієнтів із тимчасово окупованих територій  вступили до закладів вищої та фахової передвищої освіти за підсумками роботи освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна», інформує пресслужба Донецької обласної державної адміністрації.

Зазначається, що під час вступної кампанії 2021 року на території Донецької області функціонували 36 освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» у закладах вищої, фахової передвищої освіти регіону.

«Завдяки їх функціонуванню абітурієнти з тимчасово окупованих територій та лінії зіткнення отримали можливість вступати до закладів освіти України за спрощеною процедурою та отримати документи про освіту державного зразка», - йдеться в повідомленні.

Під час роботи Центрів звернулися за консультаціями 1893 особи. За період роботи у 2021 році на «регіональну гарячу лінію» «Донбас-Україна» надійшло 496 звернень.

До закладів вищої та фахової передвищої освіти Донецької області вступило 519 осіб.

Найбільше абітурієнти вступило до:

Згідно з даними Донецької ОДА,  у 2021 році за спрощеною процедурою вдалося вступити   до університетів 9753 абітурієнтам.  Донецька область за кількістю зарахованих на навчання студентів-переселенців займає 12 місце з 23 регіонів України.

Як повідомляє ZN.UA, абітурієнти з тимчасово окупованих територій зможуть вступити до навчального закладу по квоті-2  у разі складання в одному з освітніх центрів іспитів із трьох предметів – українська мова, історія України, предмет на вибір (який вимагає обрана спеціальність).  

Читайте також: Цього року абітурієнти з найвищими прохідними балами обирали гуманітарні спеціальності

Кому допоможе законопроєкт про вступ випускників з тимчасово окупованих територій без ЗНО, читайте в статті Оксани Онищенко «Роздача пряників і слонів» для читачів ZN.UA.