UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща готова надати Україні боєприпаси та ПЗРК Grom

Прем'єр Польщі сьогодні відвідає Україну.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна готова передати Україні боєприпаси, дрони та переносні зенітно-ракетні комплекси Grom своєї розробки, інформує "Польське радіо".

"Ми солідарні з нашими сусідами через ту загрозу, яку вони відчувають з боку Росії, але солідарності та цих слів на сьогодні недостатньо. Потрібно перетворити їх на дію. Ось чому ми готові передати оборонну зброю", – наголосив глава уряду.

Моравецький на запитання, який асортимент озброєнь мається на увазі під "оборонним",  відповів: "Боєприпаси, "Громи" та різні типи безпілотників, призначені для захисту".

Прем'єр Польщі у вівторок, 1 лютого, прибуде до України.

Напередодні глава польського Бюро національної безпеки Павло Солох заявив, що Польща готова передати Україні оборонне озброєння.

Читайте також: Ще одна країна готова підтримати Україну зброєю та технікою

Росія кілька місяців активно нарощувала війська на кордоні з Україною. На тлі розмов про можливість повномасштабної війни РФ вимагає від НАТО"гарантій безпеки", згідно з якими Альянс має відмовитися від приєднання України та будь-якої військової діяльності в Україні, Східній Європі, Закавказзі та Центральній Азії.

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях Сергія Корсунського "Ультиматум Путіна і переговори Росія–США: чи здадуть Україну" та Олексія Іжака "Чи відведе Путін війська від України після переговорів зі США?" Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України читайте у статті Олександра Хари "Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїздив до Києва".