UA / RU
Підтримати ZN.ua

Полковника Наталю Гуменюк перевели на посаду, на якій вона не взаємодіятиме з медіа

До цього її звинувачували у перешкоджанні журналістській роботі.

Полковника Наталю Гуменюк звільнили з посади заступниці начальника управління комунікацій оперативного командування "Південь", куди її призначили після роботи речницею Сил оборони півдня.

Про це повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Читайте також: Сирський призначив нового спікера Повітряних сил ЗСУ замість Ігната

"Через організаційні заходи Наталю Гуменюк призначили на нижчу посаду в ОК "Південь".

Згодом її призначили на посаду в іншому органі військового управління, де її діяльність не пов'язана із взаємодією з медіа", ‒ зазначили в Страткомі.

Читайте також: Правозахисники та громадські організації закликали владу припинити переслідування журналістів-розслідувачів та активістів

Нагадаємо, група медійників просила звільнити Наталю Гуменюк з посади речниці Сил оборони. Її звинувачували у перешкоджанні роботі журналістів та забороні висвітлювати російські воєнні злочини. Також журналісти стверджували, що її дії негативно вплинули на обороноздатність півдня України.

Натомість Гуменюк тоді заявила, що слова медійників "не мають жодного доказу". Вона додала, що жодних порушень від пресцентру не було, а висвітлення трагедій, зокрема після підриву росіянами Каховської ГЕС, відбувалося "навіть у надскладних умовах".

Після звільнення Гуменюк новим очільником пресцентру ОК "Південь" призначили Дмитра Плетенчука, який був на посаді речника Військово-морських сил ЗСУ.