UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція запропонувала Шабунін охорону

У разі згоди Шабуніна, охорону забезпечуватимуть поліцейські Києва.

Національна поліція України заявила, що керівнику "Центру протидії корупції" Віталію Шабуніну будуть запропоновані заходи безпеки у зв'язку з виявленням гранат під дверима квартир, де проживають його мати і теща, передає "Інтерфакс-Україна". 

Увечері 30 грудня поліція виявила саморобний вибуховий пристрій біля квартири матері Шабуніна. Керівник «Центру протидії корупції» заявив, що вибуховий пристрій було підкладено з метою залякування. Крім того, він пов'язує цей замах зі своєю антикорупційною діяльністю.

У цій справі проводиться досудове розслідування факту погроз вбивством і хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї. Правова кваліфікація події в Києві буде надана після проведення огляду.

Читайте також: У корпусах гранат під дверима матері Шабуніна вибухівки не знайшли

Нагадаємо, в середу ввечері поліція виявила саморобний вибуховий пристрій біля квартири матері Віталія Шабуніна, голови правління «Центру протидії корупції».

У липні горів будинок Віталія Шабуніна на вулиці Ентузіастів у Києві. Батьки активіста встигли залишити палаючу будівлю.

Експертиза встановила, що причиною пожежі був підпал.

Поліція відкрила кримінальну справу про по ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.