UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поліція показала, як працюють карантинні блокпости на в'їздах до Києва: фоторепортаж

Чергування на 10 постах несуть поліцейські, нацгвардійці та медики.

© Національна поліція України
© Національна поліція України
"Таким чином керівництво міської ради зухвало ігнорує вимоги уряду України"
© Національна поліція України
© Національна поліція України

З четверга, 16 квітня, на в'їздах до Києва розмыщено санітарно-пропускні пункти. Згідно з розпорядженням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, вони працюватимуть до 21 квітня, повідомили у столичній поліції.

Чергування на 10 блокпостах несуть співробітники поліції, військовослужбовці Національної гвардії та медики. Правоохоронці вибірково зупиняють автобуси, мікроавтобуси, вантажівки, а також легкові автомобілі, в салоні яких знаходяться більше трьох осіб, включаючи водія.

Температуру водіям і пасажирам вимірюють медичні працівники.

Якщо під час перевірки, температура людини не перевищує 37,5 градусів, їй повинні дозволити безперешкодно їхати далі. Якщо температура вище 37,5, а також спостерігаються симптоми ГРВІ – правоохоронці мають викликати бригаду медиків для тестування на COVID-19 і відправити громадянина на самоізоляцію. Примусово госпіталізувати обіцяють тих, у кого температура буде вище за 38 градусів.

У поліції запевнили, що всі поліцейські, нацгвардійці та медики на блокпостах чергуватимуть у захисних масках і костюмах, дотримуючись вимог карантину.

Як повідомляє телеканал ICTV, через те, що на блокпостах зупиняють автомобілі, на в'їзді в Київ утворилися багатокілометрові затори. Крім того, судячи з сюжету, не всі чергові забезпечені захисними костюмами.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 16 березня і 29 березня Кабмін посилював умови карантину: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 чоловік, відвідування громадських місць без медичної маски тощо.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця". Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають усі".