UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поки Литва потерпає від потоку білоруських мігрантів, Лукашенко знову намагається повністю перекрити кордон

Він хоче захиститися від мігрантів з України та Польщі. Тим часом самі білоруси шукають притулку в інших країнах. 

Литва останнім часом відчуває на собі наслідки великої кількості мігрантів з Білорусі. Тим часом тамтешній диктатор Алєксандр Лукашенко провів сьогодні нараду зі силовиками, під час якої доручив перекрити "кожен метр" кордону. Про це повідомляє "Белта", цитуючи розпорядження самопроголошеного президента про те, що ніхто не може потрапити в РБ з "півдня або заходу". 

Саме час згадати усіх сусідів республіки: на півдні це Україна, на півночі - Литва та Латвія, на заході - Польща, а на сході - Росія. 

"З сьогоднішнього дня жодна нога на територію Білорусі з суміжної сторони, будь то з півдня або з заходу, ступити не повинна", - підкреслив Лукашенко.

Він пояснив таке рішенням намаганням вберегтися він навали мігрантів з суміжних країн, які можуть в'їхати в Білорусь через офіційні пропускні пункти. 

"Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури", - сказав він.

Читайте також: Лукашенко погрожує Європі нелегальними мігрантами

У червні невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна не буде заважати транзиту нелегальних мігрантів і наркотиків в Європу. Так він відповів на те, що він називає "гібридною війною європейських країн проти Білорусі".

Лукашенко мстить країнам Європи за санкції проти нього і його оточення в зв'язку з придушенням протестів у Білорусіпісля виборів у 2020 році, а також за примусову посадку пасажирського літака заради арешту опозиційного журналіста Романа Протасевича.