UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти заклали в Донецькому аеропорту 23 міни - ОБСЄ

Всупереч домовленостям бойовики продовжують мінувати території в Донбасі.

Окупанти в Донбасі продовжують мінувати території біля населених пунктів, порушуючи Мінські домовленості. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС в Facebook.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 3 вересня 2020 року, під час виконання спостережного польоту БПЛА СММ над непідконтрольною уряду України територією було виявлено 23 протитанкові міни, встановлені поперек рульової доріжки на території зруйнованого міжнародного аеропорту" Донецьк", - йдеться в повідомленні.

Представники СМ також повідомили про те, що виявили поблизу кордону з Росією, в двох кілометрах від села Астахове Луганської області, вантажівку військового типу.

"Ці випадки підтверджують факти порушень Мінських домовленостей і досягнутих 22.07.2020 заходів щодо посилення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО", - відзначили в штабі.

Читайте також: Росія використовує в Донбасі придністровський сценарій 17-річної давнини – експерт

Як повідомлялося, на засіданні ТКГ 2 вересня сторони погодили 20 ділянок розмінування  і чотири ділянки розведення сил в зоні ООС.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував у вересні дві зустрічі Мінського формату - голів МЗС Німеччини, Франції, України і Росії і радників лідерів "нормандської четвірки".

Детальніше про деякі нюанси "мінського балагану" читайте в статті Тетяни Силіної "Жуйка миру" на сайті ZN.UA.