UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окружний адмінсуд Києва повернув позивачу заяву про скасування результатів "всеукраїнського опитування" Зеленського

У суді кажуть, що позивач неправильо об'єднав позовні вимоги.

Окружний адміністративний суд повернув позивачу заяву щодо скасування результатів “всеукраїнського опитування” президента Володимира Зеленського, повідомили у пресслужбі ОАСК. Опитування провели паралельно із місцевими виборами 25 жовтня.

“Окружний адміністративний суд міста Києва повернув позивачу заяву щодо визнання протиправним та скасування результатів опитування, ініційованого Володимиром Зеленським, яке відбулось 25 жовтня 2020 року під час місцевих виборів”, - йдеться у повідомленні.

Суд встановив, що позивач порушив правила об’єднання позовних вимог. Зокрема, вимоги позивача до Зеленського є підсудними Верховному Суду як суду першої інстанції. При цьому вимоги до “Слуги народу” розглядатиме інший суд.

“Отже позивачем об'єднано у позовній заяві вимоги, які підсудні різним судам. З огляду на зазначене, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви на підставі п. 6 ч. 4  ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України”, - додали в ОАСК

Окружний адмінсуд Києва отримав позов 6 листопада.

Читайте також: Венеціанська комісія та БДІПЛ направили в Раду терміновий висновок щодо законопроекту про всеукраїнський референдум

Нагадаємо, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини вважають, що "всеукраїнське опитування" президента Зеленського, що проводилося паралельно з місцевими виборами, частково створювало неправомірне політичну перевагу для учасників виборчого процесу від партії влади.

Результати "всеукраїнського опитування" стали відомі вдень 26 жовтня. Їх оприлюднила "Слуга народу".

Ззначимо, що чинного закону про референдум в Україні на сьогоднішній немає. Відповідний документ, прийнятий за часів Януковича, Конституційний суд визнав не відповідним Основному закону. А законопроєкт, ініційований самим Зеленським, «Про народовладдя через всеукраїнський референдум», досі знаходиться на розгляді у Верховній Раді.

Ще один президент хоче «почути кожного». Фокус уваги суспільства зрежисована змістився з місцевих виборів на президентський опитування. Чи вийде у Володимира Зеленського не повторити долю Віктора Януковича, читайте в матеріалі ZN.UA «Vox populi non penis canina est».