Через військове вторгнення Росії та бойові дії українці змушені зустрічати Новий рік в умовах війни. Ціни на новорічний стіл цього року істотно зросли. З приходом повномасштабної війни українці стали економними та запасливими. Видання «Апостроф» розповіло, як можна заощадити на новорічних витратах.
За словами виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна, на новорічному столі переважатимуть страви домашнього виробництва.
Він пояснив, що на святкових столах буде те, що українці зробили самі: власні закрутки, соління, консервація, городина і навіть домашній майонез. Такі делікатеси, як ікра та червона риба, майже ніхто не купуватиме. Серед алкогольних напоїв переважатимуть наливки.
Перед Новим роком у магазинах традиційно влаштовують акції на продукти до новорічного столу. Сюди входять алкоголь, делікатеси, та ж ікра та червона риба, шоколадні набори та інше.
Щоб заощадити кошти, експерти рекомендують:
- заздалегідь скласти святкове меню;
- визначитися з кількістю гостей;
- скласти список необхідних продуктів;
- приготувати стільки страв, скільки зможуть з'їсти гості.
Раніше влада Києва розповіла, як святкуватимуть Новий рік у столиці України.