UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові норми харчування в школах: МОН ввело перехідний період для нововведень

Перехідний період триватиме чотири місяці.

З 1 вересня набирають чинності нові норми харчування в українських школах. Однак Міністерство освіти й науки разом із Міністерством охорони здоров’я передбачили для нововведень перехідний період.

“Зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проєкт необхідних змін до постанови №305. Зокрема, зміни передбачають встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування у період з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року”, - йдеться у спільному роз’ясненні МОЗ та МОН..

У МОЗ зазначили, що враховуючи вищесказане сьогодні відсутні правові підстави для державного нагляду (контролю) за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування.

Читайте також: Українські школярі мають фрагментарні знання з математики – результати ЗНО-2021

Раніше повідомлялося про те, що уряд виділить у 2021 році субвенцію в 1 млрд грн на модернізацію харчоблоків шкільних їдалень. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, у харчоблоках шкіл повинно бути відповідне обладнання для приготування корисних страв, то і при зміні меню раціону, продуктів, треба також забезпечити відповідні професійні кадри, які здатні готувати відповідно до норм.

Докладніше про проблеми української школи, страх перед їх визнанням і конфлікт вчителів і батьків читайте у матеріалі Романа БонадренкаНе “престиж школи”, а “престиж знань” для читачів ZN.UA.