UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова партія вакцини AstraZeneca прибуде до України завтра

Раніше прибуття вакцини очікували 22 квітня. 

Нова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca прибуде до України вранці 23 квітня. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі "Україна 24". Раніше повідомлялося, що вакцина прибуде в Україну на день раніше - 22 квітня. 

За його словами, вакцину доставлять в київський аеропорт "Жуляни".

"Поставили нам слот літака на завтра на 8:45 ранку, вона буде вже в аеропорту "Жуляни". Відразу вона буде розподілена по регіонах. Вона йде на нашу загальну програму вакцинації в кабінетах щеплення, згідно тих етапів вакцинації, які йдуть - люди старші за 60", - заявив Степанов.

Партію обсягом 367 тисяч доз привезуть у межах європейського механізму розподілу вакцин COVAX. Минулого тижня Україна отримала в межах цього механізму 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech.

Читайте також: Степанов обіцяє, що доступ до вакцинації від коронавірусу покращиться в травні

Нагадаємо, з лютого українців вакцинують препаратом, розробленим британо-шведською кампанією AstraZeneca, також відомим як «оксфордська вакцина». 23 лютого до України з Індії привезли першу партію цієї вакцини, яка виробляється там під торговою назвою Covishield.

20 квітня в Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, яка виготовлена на південнокорейському майданчику. 

16 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов виступив у парламенті на годині запитань до уряду. На тлі постійних зривів плану вакцинації, Степанов пообіцяв всеосяжну імунізацію українців цього року. У чому ще маніпулює міністр, розповідаючи про боротьбу з пандемією в Україні, читайте в статті Алли Котляр «Епідемія маніпуляцій» у ZN.UA.