UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як потрапити на пункти НМТ та де вони будуть знаходитися

В Україні через війну з РФ ввели Національний мультипредметний тест (НМТ).

Цього року випускникам шкіл доведеться складати НМТ замість ЗНО. Такі зміни введені через воєнний стан в Україні. У Міністерстві освіти та науки роз’яснили, де будуть розташовані пункти тестування та які документи необхідні, щоб прийти до них.

Де будуть знаходитися пункти НМТ

Мультипредметне тестування проходитиме у тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Їх розташують у закладах освіти, де окремі класи/аудиторії будуть обладнані належним чином.

ТЕЦ мають відповідати таким вимогам:

В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) зазначили, що попередньо проведення НМТ заплановано у 20 областях України та м. Києві. Обласні військові адміністрації визначали перелік населених пунктів у відповідних регіонах, де безпекова ситуація дозволяє провести  національний мультипредметний тест. Він складений з урахуванням актуальної інформації про райони проведення бойових дій і тимчасово окуповані території та затверджений наказом МОН.

Читайте також: Літні канікули під час війни: коли вони розпочалися цього року

Чому не оприлюднюють перелік ТЕЦ, де проходитиме НМТ

В УЦОЯО підкреслили, що з міркувань безпеки не публікують назви населених пунктів, де відбудуться тестування.

Однак учасники на своїх інформаційних сторінках зможуть за допомогою спеціального сервісу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і для проходження тестування вибрати з наданого переліку найзручніший населений пункт.

Які документи потрібні, щоб прийти у ТЕЦ

Випускнику для допуску до пункту тестування не потрібен Сертифікат учасника ЗНО, але він обов’язково повинен мати:

Нагадаємо, що в Україні вступна кампанія у 2022 році має низку особливостей через введення в країні воєнного стану.  Зокрема, випускники шкіл звільнені від Державної підсумкової атестації (ДПА), а замість Зовнішнього незалежне оцінювання (ЗНО) вони складатимуть Національний мультипредметний тест (НМТ).