UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нічні клуби, які порушують карантин, потрібно закривати до кінця пандемії - Ткаченко

На думку міністра культури, нічним заворушеннням часто потурає місцева влада.

Нічні клуби, які порушують карантин, потрібно не тільки штрафувати, а й закривати до кінця пандемії, вважає міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Особиста думка. Нічні клуби, які порушують карантин - злочинці, які сприяють поширенню коронавирусу. Тотальне недотримання соціальної дистанції, масочного режиму і дезінфекції сьогодні - десятки і сотні нових хворих завтра. Це тиск на систему охорони здоров'я країни, може просто не втримати навалу нових інфікованих», - зазначив Ткаченко.

За його словами, поки сумлінні люди розсаджують глядачів в шаховому порядку в театрах, кінотеатрах та концертних залах, хтось влаштовує бенкети під час чуми.

«Депозити на барі в нічних клубах по 100 доларів? До 3000 грн тільки за вхід до установи? Так стільки ж коштують кілька якісних халатів для медиків, які працюють з коронавірусними хворими! Або сотня масок, або десятки дезінфекторів», - підкреслив міністр.

На думку Ткаченка, цим нічним заворушеннням часто потурає місцева влада заради своїх особистих дивідендів напередодні виборів.

Читайте також: Ляшко пояснив «комендантську годину» для кінотеатрів і нічних клубів

Раніше повідомлялося, щоб зменшити ризик зараження, поліція буде ретельніше перевіряти роботу розважальних закладів.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці з 6 липня заклади громадського харчування, театри і кінотеатри зможуть працювати після 22:00. Робота ж розважальних закладів та проведення культурно-масових заходів обмежені до 22 годин.