UA / RU
Підтримати ZN.ua

Немчінов: в Україні можуть відійти від світлофорного принципу зонування

Країні варто вже застосовувати єдині принципи зонування, вважає міністр. 

Уряд та МОЗ розглядають сьогодні відхід від світлофорного поділу України на карантинні зони. Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, повідомляє "РБК Україна"

Він додав, що країні варто вже застосовувати єдині принципи зонування, щоправда не уточнив, які саме. 

"В принципі, так, як сьогодні сказав Віктор Ляшко (головний санітарний лікар України, - ред.), ми маємо, напевно, вже маємо відходити від такого світлофорного принципу", - заявив він.

Читайте також: Повторне запровадження карантину може виявити помилки урядів країн у боротьбі з пандемією — Bloomberg

Нагадаємо, в "червону зону" потрапляють ті населені пункти, де зафіксовано   більше 320 хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів, завантаженість лікарняних ліжок перевищує 75%, без урахування ліжок в дитячих та пологових відділеннях.

У "червоній зоні" заборонена робота громадського транспорту, школи і вузи повністю переходять на дистанційне навчання, заборонена робота закладів культури, кінотеатрів, заборонена робота кафе, ресторанів, торгово-розважальних центрів, заборонена робота закладів торговельного та побутового обслуговування населення, а також зберігаються обмеження "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон.

Раніше Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня. Також в зв'язку з погіршенням епідситуації в Україні Кабінет міністрів продовжив до кінця року режим надзвичайної ситуації.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що - люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.