UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навіть в «зеленій» зоні: Кабмін обмежив роботу кафе та ресторанів

Водночас уряд дозволив кур'єрську доставку і замовлення на виніс.

Кабінет міністрів заборонив роботу ресторанів, кафе та інших закладів громадського харчування з 22:00 до 07:00 через зростання кількості хворих на коронавірус. При цьому заборона буде діяти у всіх карантинних зонах.

Відповідне рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні 13 жовтня.

Водночас уряд дозволив кур'єрську доставку і замовлення на виніс.

«Пропонується [...] ввести обмеження на роботу ресторанів та інших закладів в приміщенні не пізніше 22:00 в «зеленій», «жовтій» і «помаранчевій» зонах. Тобто робота з 22:00 до 07:00 закладів громадського харчування без організації дозвілля буде заборонена, крім [...] адресної доставки і замовлень на виніс», - наголосив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, представляючи на засіданні проєкт рішення.

Читайте також: У Києві за добу 397 нових випадків COVID-19, карантин оголошений в п'яти школах

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання уряд продовжив до кінця року адаптивний карантин. Зокрема, Кабмін змінив вимоги до проведення масових заходів, до проведення спортивних змагань, а також запропонував школам піти на канікули з 15 по 30 жовтня.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У деяких областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Зокрема, за минулу добу, коронавірус в Україні діагностували у 5 133 осіб. Також за добу 107 пацієнтів померли від ускладнень, 2 152 - хворобу подолали. Всього в країні 270 587 випадків COVID-19.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що – люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.