UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ розслідує 14 кримінальних справ про корупцію на "Укрзалізниці"

Сума державних збитків за встановленими корупційними фактами досягає 635 млн грн.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує 14 кримінальних проваджень за фактами корупції в ПАТ "Укрзалізниця", загальна сума збитків по яких досягає суми у 635 млн грн.

Як повідомляє "Громадське", про це прес-служба бюро повідомила у відповідь на відповідний запит журналістів.

"Детективами Національного бюро розслідується 14 кримінальних проваджень за фактами корупції в ПАТ "Укрзалізниця", де загальні збитки держави становлять 635 млн грн., основна частина - це корупційні схеми при проведені державних закупівель", – зазначається у відповіді бюро.

У той же час в НАБУ вказали, що інформації про корупцію в компанії, яку надав їм міністр інфраструктури Володимир Омелян, виявилося недостатньо для відкриття нового кримінального виробництва.

"Наведена інформація частково перевіряється в порядку досудового слідства у кримінальних провадженнях, які розслідуються детективами Національного бюро. Водночас, інформація стосовно інших можливих фактів корупції у діяльності посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця", які не охоплені досудовим розслідуванням у наявних кримінальних провадженнях, не містить достатніх даних, які б свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності Національного бюро, а тому потребують додаткової перевірки", – йдеться у відповіді відомства.

Раніше розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю DT.UA розповів, що vенеджмент "Укрзалізниці" здійснює закупівлю палива та комплектуючих для потреб компанії за необґрунтовано завищеними цінами, у той час як тендери на закупівлі проводяться з порушеннями.

Він також заявляв, що обсяг коштів, залучених у корупційні потоки в ПАТ "Укрзалізниця" в останні роки становив приблизно 500 млн доларів на рік.

Детальніше про масштаби корупції в ПАТ "Укрзалізниця" і пов'язані з нею проблеми читайте в інтерв'ю Володимира Омеляна DT.UA у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".