UA / RU
Підтримати ZN.ua

На окупованій території виникли проблеми з водопостачанням – штаб АТО

Зростає невдоволення людей на окупованій території через проблеми з водопостачанням.

У зоні АТО дотримується режим перемир'я, що дозволяє продовжити обладнання позицій, готувати техніку і озброєння для відводу від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями, повідомляє прес-центр антитерористичної операції.

Крім того, повідомляється, що гуманітарна місія "Чорний тюльпан" продовжує пошук загиблих в зоні АТО. Учасники операції Евакуація-200 за сприяння підрозділів Цивільного військового співробітництва змогли провести пошукові роботи на території ДАП. "У результаті були знайдені останки трьох наших військовослужбовців. Їх відправили на експертизу ДНК для впізнання", - йдеться в повідомленні.

"Зростає невдоволення людей на окупованій території через проблеми з централізованим забезпеченням населення водою. Так, в Луганську мають місце проблеми з водопостачанням жителів обласного центру. З метою "поліпшення" ситуації комунальними службами припиняється водопостачання населених пунктів сателітів, за рахунок чого вдається забезпечити обласний центр", - підкреслюють в прес-центрі.

Повідомляється, що аналогічні проблеми присутні в Перевальському районі так званої "ЛНР", де дуже напружена ситуація з водопостачанням. Немає води в селищі Байрачки та села Софіївка. Часткова подача води в Перевальську, Артемівську, Зоринську, Ящиковому та інших населених пунктах.

"У разі відновлення подачі води в населені пункти при зниженні температури повітря нижче 0 загроза перемерзання водопровідних і каналізаційних мереж", - зазначають у штабі АТО.

Також повідомляється, що після завершення бойових дій в Дебальцеве в березні 2015 року, незважаючи на неодноразові запевнення самопроголошеної влади, житлові будинки в місті не відновлені, вікна не вставлені, населення, виїхало з міста на територію України і РФ не поспішає повертатися в рідні будинки, а навпаки , не чекаючи комунального колапсу продовжують залишати місто. "Висловлюють невдоволення, звинувачуючи владу "ДНР" в розкраданні коштів, які нібито були виділені Росією на відновлення міста", - повідомили в прес-центрі АТО.

З 2-го жовтня в зоні антитерористичної операції незаконні збройні формування повністю дотримуються режиму припинення вогню. Трехсуточная тиша дозволила почати двосторонній процес відведення техніки і озброєння калібром менше ста міліметрів від лінії розмежування. Процес відведення озброєнь в зоні АТО займе 41 день.