UA / RU
Підтримати ZN.ua

МОЗ: підозра на коронавірус у двох українців не підтвердилась

Обидвоє українців повернулись з Італії.

У п'ятницю, 28 лютого, в МОЗ отримали інформацію про два можливі випадки зараження коронавирусом. Українці з Івано-Франківської та Кіровоградської областей повернулись з Італії з гострим респіраторним захворюванням. Та попередні тести показали, що зараження в них немає, зазначили в пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

"28 лютого до Центру громадського здоров'я МОЗ України надійшли 2 повідомлення про підозру на COVID-19 із Івано-Франківської та Кіровоградської областей. В обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання. Попередні результати дослідження матеріалу відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної-референс лабораторії" - йдеться в повідомленні МОЗу.

У міністерстві також нагадали, що люди з респіраторними захворюваннями мають залишатись вдома. Для профілактики достатньо дотримуватись гігієни та регулярно проводити вологе прибирання та прання одягу.

Раніше у Києві госпіталізували для перевірки на коронавірус українку, яка повернулася з Італії. Прикордонники в аеропорту "Бориспіль" зафіксували у жінки підвищену температуру. Скоріше всього у жінки ГРВІ, але остаточно про стан здоров'я цієї громадянки можуть сказати тільки медики, зазначив прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Про те, наскільки Україна готова до ожливої епідемії коронаврусу читайте в статті Ольги Дмитричевої "Санітарний контроль".