UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молодшим школярам можуть дозволити повернутися за парти в січні

Після закінчення карантину школярам запропонують два формати навчання.

Голова Міносвіти Сергій Шкарлет вважає ймовірним повернення до навчального процесу в школах учнів 1-4 класів після 24 січня. При цьому, за його словами, навчання старшої школи може відбуватися за змішаною системою.

Він зазначив, що поділяє позицію і прислухається до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких засновані на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Міносвіти і МОЗ України перебувають у постійній комунікації, уточнив міністр.

"Щиро сподіваюся, що найближчим часом статистика захворюваності по COVID-19 і здатність медичної системи стримувати епідемічні хвилі все-таки дозволять нам рекомендувати місцевій владі частково повертати дітей до звичного формату навчання. Як скоро це станеться, залежить від кожного з нас і нашої сумлінності у час дотримання карантинних вимог", - заявив Шкарлет в своєму Telegram в суботу ввечері.

Читайте також: Інвестиції в освіту чи в асфальт?

Раніше повідомлялося про те, що в деяких регіонах на час локдауну продовжили шкільні канікули. Детальніше про те, як вплине пандемія на систему вищої освіти в Україні читайте в статті "Пандемія може назавжди змінити вищу освіту".