UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міносвіти навчить школярів правильно платити податки

Міносвіти вводить у школах спецкурс, присвячений правам та обов'язкам платників податків. Планується, що новий предмет стане обов'язковим у 2014-2015 навчальному році.

Курс з основ податкових знань може стати обов'язковим у профільних середньоосвітніх школах вже у 2014-2015 навчальному році. Про це повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник під час спільної презентації спецкурсу "Основи податкових знань" в одній із київських шкіл у четвер.

За його словами, цього року цей спецкурс будуть вивчати учні 9-х класів. Для цього було розроблено підручник з даної тематики, і предмет поступово буде вводитися у навчальний курс загальноосвітніх установ. Передбачається, що таким чином учні зможуть вивчити основи податкової грамотності, свої права та обов'язки як майбутніх платників податків, а також усвідомлять важливість оподаткування для розвитку суспільства в цілому.

Цей підручник для 9 класів розділений на три розділи і складається зі 128 сторінок.

Міністр підкреслив, що планується створення електронної версії підручника, яка міститиме ще більше додаткового матеріалу. "Така електронна версія вийде, швидше за все, через півроку, може, це буде березень, але поки не варто квапити події", - сказав міністр.

Табачник зазначив, що доступ до електронної версії зможуть отримати учні, заходячи через звичайний інтернет-браузер, а також користуючись планшетами.

У свою чергу міністр доходів та зборів України Олександр Клименко, який також був присутній на презентації книги, підкреслив, що знання основ оподаткування допоможе учням у подальшому житті. Він підкреслив, що на даний момент ці підручники є в наявності у всіх школах, є також в бібліотеках, і при бажанні учні самостійно можуть використовувати дані матеріали, представлені у книжці, для власної самоосвіти.

Табачник, між тим, додав, що у травні-червні 2014 року планується випустити додатковий курс до даного посібника, а також провести всеучительську конференцію, на якій буде підведено перші підсумки запровадження спецкурсу у школах України. !zn

Читайте також:

Українських старшокласників розподілять "за профілем", скоротивши базові предмети

Міносвіти скасувало оцінки з низки предметів в початковій школі

Українських школярів навчатимуть, як боротися з тероризмом